vineri, 10 aprilie 2009

Un caracter, indubitabil!

... si atunci am decis sa o numim "sefa" [proclamata fara vointa ei]

Am ajuns in local cu vreo 10 minute inainte de ora stabilita. Stateam la masa si discutam cu Ioana diverse, despre oamenii din viitoarea noastra echipa, despre proiect. Tigara era pe jumatate fumata cand au aparut si restul. Eram aproape pregatit sa incep cu intrebarile mele de spart gheata, plicticoase de altfel, cand Simona a lansat intrebarea primordiala: "Bun oameni, cu ce incepem?"

Cine are urechi sa auda si ochi sa vada, sau asa ceva, spuneau niste oameni odata. Preambulul era cat se poate de evident. Aveam printre noi un om capabil sa se concentreze si hotarat sa ne concentreze. A fost un moment de inspiratie, si toti am inceput sa ne expunem haotic ideile, in speranta ca va fi suficient pentru a duce la capat acest proiect. In scurt timp ne-am lovit toti de intrebarea Simonei. Momentele noastre de spontaneitate si creativitate sunt ingredientele, organizarea si rigoarea sunt canoanele intre care trebuie sa le aranjam.

Eu am recunoscut de la inceput, nu imi place numele "Simona". Fiind ferm convins ca este o problema peste care nu putem trece ca echipa daca vrem sa facem treaba buna, m-am simtit obligat sa o rezolv. Alternativa evidenta a fost Sorana. Adyl, Oana si Ioana au ridicat subtil sprancenele.

In acest moment suntem foarte aproape de finalizarea proiectului, cel putin in forma sa bruta. Daca as fi Simo [sau Sorana], as spune ca nu am lucrat nici pe departe cat ar fi trebuit, si ca de multe ori am PIERDUT vremea aiurea. Poate as avea dreptate. Revin in pielea mea si remarc: timpul l-am INVESTIT in noi, in echipa. Altfel, prisma prin care te privesc ar fi fost pur si simplu un cub opac.

Fiind desemnat de hazard ca vocea echipei in ceea ce te priveste, trebuie sa iti multumesc pentru ce si cum faci, pentru organizarea ta infailibila, pentru mintea analitica si uneori incomprehensibil de orientata spre rezultat. Atribute pe care ne bazam, calitati de care avem nevoie.

Concluzia era evidenta de la inceput, zic eu.

Adi.

Un comentariu:

  1. ...asa, vreau sa fiu primul care face un comentariu pe acest blog sau un blog care pare a fi :p, mda cat despre afirmatiile lui adi despre simo sau mai bine zis "sorana" tot ce a scris est indubitabil de adevarat...da da asa e simo nu rade acolo si fi serioasa ca tu esti imaginea serioasa a echipei...atat am vrut sa zic. Pana la urmatorul comment care cu siguranta o sa apara va tzuk pe toti pe obrajori :))=))
    Adyl

    RăspundețiȘtergere